Міжвузівська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих учених “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”

28 травня 2015 року в Житомирському державному технологічному університеті було проведено Міжвузівську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів і молодих учених “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”. Організаторами конференції є кафедра екології гірничо-екологічного факультету, відділ міжнародних зв’язків Житомирського державного технологічного університету, громадська екологічна організація Всеукраїнська екологічна ліга, науково-методичний центр Управління освіти Житомирської міської ради.

Конференцію було відкрито урочистою промовою завідувача кафедри екології ЖДТУ проф. Краснова В.П. та промовами організаторів та гостей конференції: декана гірничо-екологічного факультету ЖДТУ доц. Котенка В.В., завідувача кафедри БОтаА за видами економічної діяльності, проф. Замули І.В., завідувача кафедри природничих наук доц. Шелест З.М., заступника голови Всеукраїнської екологічної ліги Шемет О.В., заступникаголови виконкому Всеукраїнської екологічної ліги Пащенко О.В., методиста науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради Острополець С.П.

Конференцію “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції” було проведено в рамках реалізації проекту Європейської Комісії “БЕЗПЕКА ЛЮДИНИ (довкілля, якість продуктів харчування, охорона здоров’я і суспільство) на територіях, забруднених радіоактивними речовинами”. Участь у конференції взяли студенти, магістри та аспіранти 14 вищих навчальних закладів з України та Білорусі:

  1. Інститут агроекології і природокористування НААН України;
  2. Національний технічний університет України «КПІ»;
  3. Житомирський державний технологічний університет;
  4. Черкаський державний технологічний університет;
  5. Харківській національний автомобильно-дорожний університет;
  6. Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна;
  7. Сумський державний університет;
  8. Хмельницький національний університет;
  9. Національний університет харчових технологій;
  10. Донецький національний університет;
  11. Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  12. Вінницький національний  технічний університет;
  13. Поліський філіал Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького;
  14. Полоцький державний університет.

Результати роботи представлено в вигляді електронного збірника тез доповідей Міжвузівської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”, де надруковано 63 тези, які було подано учасниками конференції.

Доповіді з різної тематики були присвячені проблемам збереження біологічного різноманіття, сталого розвитку країни, моніторингу довкілля, раціонального використання природних ресурсів та економіки природокористування, екологічного розвитку. Всі доповіді були виконані на високому науковому рівні, разом з тим найкращі доповіді окремо було відмічено дипломами:

1 місце – Охрімчук Діна на тему: “Гендерна рівність як чинник забезпечення сталого розвитку України”, керівник: Кірейцева Г.В.;

2 місце – Яковенко Надія на тему: “Управління та поводження з твердими побутовими відходами”, керівник: Корбут М.Б.;

3 місце – Бовсунівська Вікторія на тему: “Сучасна радіаційна ситуація у лісах ДП “Народицьке СЛГ”, керівник: Краснов В.П.

На закритті конференції завідувач кафедри екології проф. Краснов В.П. висловив подяку всім учасникам конференції і побажав їм натхнення та подальших наукових звершень. Кожен учасник конференції отримав підбірку екологічної літератури та нові номери журналу «Екологічний вісник» від представників Всеукраїнської екологічної ліги.

_CZOo3J31rI

ePngn8iv2fc

DSC_7271

DSC_7266

DSC_7256

DSC_7282 (2)

DSC_7276

DSC_7269

DSC_7253

DSC_7282

DSC_7287

DSC_7299

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *