Проект Еразмус+: візит делегації Вищої школи м. Лілль до ЖДТУ

В рамках спільної реалізації проекту Еразмус+/«Мобільність» представники Вищої школи м. Лілль (Франція) відвідали ЖДТУ.

Члени французької делегації зустрілися з керівництвом університету, викладачами та студентами. Провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Вищої школи Vira Wannepain розповіла студентам про можливості, які надає проект Еразмус+/«Мобільність». Проф. Bertrand Pourrut провів для студентів-екологів старших курсів лекцію на тему «Sustainable Management of Contaminated Sites in Nothern France».

Під час координаційної зустріч із керівництвом університету сторони обговорили організаційні аспекти реалізації проекту, порядок відбору претендентів з числа студентів, аспірантів і викладачів для участі в навчанні, викладанні/стажуванні відповідно в обох університетах.

Представники університету партнеру провели другий тур відбору студентів на навчання у Вищій школі м. Лілль в 2017-2018 н.р. За результатами відбору двоє магістрантів-екологів матимуть можливість навчатися в наступному році у Франції.

Нагадаємо, що дана програма реалізується в ЖДТУ другий рік поспіль. На даний час двоє студентів нашого університету, першого курсу магістратури – Матвійчук Ольга та Яковенко Надія навчаються за цією програмою. Колеги з Франції відзначили старанність та завзятість українських студентів, які за досить короткий строк, незважаючи на те, що навчання ведеться англійською мовою, змогли досягти досить високого рівня знань, і на даний момент є одними із найкращих у групі. Проф. Bertrand Pourrut висловив сподівання, що і наступні студенти-екологи ЖДТУ, які приїдуть на навчання до Вищої школи м. Лілль зможуть продемонструвати такий же високий рівень підготовки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *