З днем народження, Гірничо-екологічний факультет!

Наш факультет відзначає свій День народження в травні – в цей неповторний та яскравий місяць весняної  пори. Цього року всі урочистості з нагоди свята пройшли в п’ятницю, 24-го травня.

Не дивина, що гірничо-екологічний факультет має небагату історію, яка розпочалася з відкриття в 1996 році на факультеті інженерної механіки спеціальності “Технологія і механізація обробки природного каменю”. Прийом був здійснений у кількості 50 чоловік на денну форму навчання і стільки ж на заочну. А вже в 2000 році був організований гірничо-екологічний факультет. Тому День народження – це не лише привід для свята, але й можливість згадати історію розвитку факультету, тих людей, які присвятили йому своє життя та приймали участь у становленні факультету як флагмана української інженерної науки. Це, перш за все, привід подякувати цим людям та відзначити молодих науковців, інших активістів – кращих студентів факультету, які зараз творять нову історію цього славетного закладу.
Свято розпочалося з презентації фотовиставки, підготовленої студенткою першого курсу гр. ЕО-31 Іванчук Дар’єю. У кожній роботі відчувалося авторське трактування висвітлених образів. Дивлячись на ці чудові витвори, дійсно хочеться вигукнути: «Гірничо-екологічний факультет має талант»!

Святковий концерт зовсім не на гірничу тему «Ревізор» розпочався о 16.30 і зібрав разом всіх небайдужих та бажаючих долучитися до святкування людей. Перше привітання лунало з вуст проректора з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку ЖДТУ проф. Євдокимова В.В., який привітав усіх зі святом і виголосив святкову промову. Всім студентам, звісно сподобалось, коли було озвучено інформацію про премії кращим студентам ГЕФ.

В цей день звучало ще багато теплих і сердечних привітань факультету.

Декан гірничо-екологічного факультету, к.т.н., доц. Котенко В.В. нагадав на святкуванні про недавні здобутки нашого факультету, вручив грамоти та цінні подарунки кращим студентам.

Вітали рідний факультет та бажали йому довгих років процвітання помічники народного депутату України, заступника голови комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, випускника 2007 року, гірничого інженера, магістра Присяжнюка Олександра Андрійовича.

Студентський декан ГЕФ Поліщук Дмитро теплими словами привітав студентів і викладачів та нагородив подарунками дівчат, які брали участь у конкурсі «ФотоМіс ГЕФ – 2013». Титул «ФотоМіс ГЕФ – 2013» здобула Ігнатюк Валентина (гр. РР –36); першою віце-міс стала Яцькова Оксана (гр. ГГ – 17); звання другої віце-міс завоювала Остапчук Ірина (гр. ЕО-30).

Цікавим для викладачів, студентів та гостей стали виступи випускника 2003 року, гірничого інженера, директора ПрАТ «Західукрвибухпром» Бежевця В.В. Він щиро вітав рідний факультет зі святом, згадував ті події зі свого життя, які були пов’язані з роками навчання на факультеті.

Після вітальних слів і певних фінансових приємностей на сцену вийшла «Ревізор», чудова ведуча свята, студентка першого курсу Маргарита – і свято розпочалось. Вона заряджали зал позитивом увесь вечір.

Студенти, у свою чергу, подарували рідному факультету красиві пісні, запальні танці, веселі жарти, майстерну акторську гру та чудову музику.

Нікого не залишили байдужими вокальні виступи таких студентів як Сорока Анастасія, Кондрацька Олена, Мартинюк Анастасія, Красовський Руслан, Миколайчук Ірина, Телятник Тетяна, Гнітецький Олександр.

Не залишилися поза увагою танцювальні номери студентів. Бурхливими оплесками зал відреагував на виступ команди КВК «Дрова». Несподіванкою для присутніх став номер за участю викладача кафедри екології Кірейцевої Г.В. Талановиті на факультеті не лише студенти, а й викладачі.

Окремо хочеться подякувати за допомогу у проведенні свята директору студентського центру ЖДТУ С.В. Колядюку, студентському театру, танцювальному колективу «Гармонія» та улюбленому всіма студентами голові профкому студентів ЖДТУ Кончаківському А.П.!!

Вже лунає фінальна пісня «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались» у виконанні всіх учасників концерту у поєднанні зі слайд-шоу, де ми зустрічаємо до болі знайомі обличчя тих, кого з нами вже немає – проф. Бакка М. Т., доц..Сивка В.Й, проф. Долгілевича М.Й. та ін. – сумний момент, сльози на очах, спогади, але вже через хвилину ми піднімаємо голови, ми безмежно пишаємося тим, що працюємо та навчаємося на ГЕФі, ми стали частиною великої гірничої родини.

Учасники святкового концерту залишилися задоволеними, оскільки у залі крім студентів та викладачів були батьки, випускники та гості, які бурними оплесками довгий час не відпускали наших артистів зі сцени. Батьки студентів, котрі приїхали на свято, були вражені, що їхні діти в університеті не лише гарно навчаються, а й творчо розвиваються.

Поволі порожніє зал. Учасники концерту традиційно фотографуються напам’ять, а ми йдемо збирати враження.

Звісно, День факультету концертом не закінчився. Уже за традицією свято продовжилось у нічному клубі «Indigo». Словом, відсвяткували!

IMG_5044IMG_5111IMG_5114IMG_5129DSC_1494IMG_5200IMG_5204RZ8iTpmfvn8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *