Студентам гірничо-екологічного факультету ЖДТУ лекції читає викладач турецького університету

Першим партнером університету Думлупінар (м. Кютахья, Туреччина) в Україні став Житомирський державний технологічний університет. В рамках турецької програми міжнародних обмінів «Мевлана» Житомир відвідав  доцент, заступник декана інженерного факультету, директор відділу міжнародних зв’язків, професор Октай Сахбаз разом із колегою  – доцентом, заступником декана інженерного факультету  Умраном Ерсетіном.

Протягом 23-27 березня вони мають намір провести ряд лекцій для студентів, аспірантів та викладачів гірничо-екологічного факультету. Своїм житомирським партнерам вони розповідають не лише про  «Переробку та збагачення корисних копалин»,  а й особливості освіти в Туреччині та можливості співпраці з університетом Думлупінар.

«Минулого року у США ми познайомилися з  аспірантом Житомирського державного технологічного університету Олександром Толкачем, який нині працює на посаді заступника завідувача кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. Тоді він озвучив ідею майбутньої співпраці між нашими вузами. Ми звичайно промоніторили інформації про цей український вуз і зрозуміли, що він має хороші партнерські стосунки із європейськими навчальними закладами,  а також хороший досвід та необхідну інфраструктуру для реалізації науково-освітніх міжнародних проектів, – розповів Октай Сахбаз. – В Україні нам досить комфортно, а Житомир нас взагалі прийняв гостинно і дружелюбно. Це наш перший візит, але маємо дуже багато планів, які хочемо здійнити в рамках програми міжнародних обмінів «Мевлана», яка фінансується турецьким урядом».

Про свою готовність працювати спільно заявляє й декан гірничо-екологічного факультету Володимир Котенко. Він зауважив, що ГЕФ відносно молодий факультет, викладачами на якому працюють випускники ЖДТУ. Поряд з цим, за останній час 30-40 % викладацького складу факультету змогли попрацювати за кордоном, мають досвід стажування у кращих вишах Європи та Америки завдяки освітнім програмам академічної мобільності. Важливо, що  студенти гірничо-екологічного факультету, так само беруть участь в програмах обміну і їздять в іноземні вузи на термін від 2-3 місяців до одного семестру. Там вони також пишуть наукові роботи під подвійним керівництвом (науковий керівник з ЖДТУ та університету, який приймає студента), захищають їх іноземною мовою та отримують подвійний диплом.

Котенко сподівається, що вже незабаром його студенти та колег зможуть їздити  в університет Думлупінар, а Житомирський технологічний університет прийматиме в своїх стінах  усіх бажаючих представників турецької сторони.

«Туреччина сьогодні намагається налагодити зв’язки з усім світом в рамках освітніх програм. Нам приємно, що першим партнером турецького вузу в Україні став саме Житомирський державний технологічнй університет. Для нас обох це старт нових міжнародних відносин та  корисного співробітництва у галузі освіти й науки, – наголошує начальник відділу міжнародних звязків ЖДТУ Василь Мамрай. – Ми тривалий час працюємо із вузами США, Європи та Азіїі, але з Туреччиною вперше.   Подібні візити закордонних фахівців із лекціями привносять щось нове у освітній процес, збагачують знання студентів із певної дисциплін і якісно підтягують рівень англійської мови».

DSCF7360 DSCF7363 DSCF7373 DSCF7377

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *