Відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Розробка родовищ корисних копалин та промислова екологія»

18 травня в Житомирському державному технологічному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція аспірантів, молодих учених та студентів «Розробка родовищ корисних копалин та промислова екологія», присвячена Дню науки. Секцію «Розробка родовищ корисних копалин. Маркшейдерське забезпечення геотехнологій» представляли учасники від таких вищих навчальних закладів як Національний гірничий університет, Інститут фізики гірничих процесів, Криворізький національний університет. Всього в секції, керівником якої був д.геол.н., проф. Підвисоцький В.Т., представлено 18 публікацій.

Одним із сучасних і актуальних напрямків дослідження в гірничій справі є застосування безпілотних літальних апаратів (коптерів) та впровадження у виробництво відповідного програмного забезпечення для моделювання об’єктів гірничої промисловості і геопрострового аналізу даних. Моделювання виконується на підставі цифрових знімків, отриманих як з коптерів, так і з наземних цифрових камер високої роздільної здатності. Даний напрямок та багато інших сучасних підходів технології видобування корисних копалин і маркшейдерського забезпечення були висвітлені на конференції, яка пройшла на високому науковому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *