V Всеукраїнська науково-практична конференція

12 квітня 2018 року в Житомирському державному технологічному університеті відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, магістрів, аспірантів «Актуальні напрями досліджень молодих учених в іншомовному просторі». Конференція організована і проведена кафедрою іноземних мов ЖДТУ за підтримки та сприяння адміністрації університету. Співорганізаторами науково-практичної конференції виступили Житомирський медичний інститут, Житомирський державний університет ім. Івана Франка та Житомирський військовий інститут ім. С.П.Корольова.

Пленарному засіданню передувало урочисте відкриття конференції з привітальним словом Першого проректора ЖДТУ д.е.н., проф. Олійник О.В. та співорганізаторів конференції. Пленарне засідання традиційно відкривала презентація Міжнародного відділу ЖДТУ про можливості використання англійської мови в освітніх, дослідницьких та пізнавальних цілях шляхом участі в Міжнародних програмах обміну студентами. Студенти-учасники подібних програм ділилися досвідом перебування в зарубіжних ЗВО. Волонтер Корпусу Миру США в Україні, викладач англійської мови на кафедрі іноземних мов ЖДТУ Pamela Boulware розповіла студентам про роль англійської мови для розвитку кар’єри. Студенти ЖДТУ та гості ділилися результатами своїх наукових розвідок англійською мовою за відповідними напрямами:

галузь інженерно-технічних наук;

галузь інформаційно-комп’ютерних технологій;

галузь економічних наук;

галузь гуманітарних на

галузь медичних наук.

Кожен напрям роботи очолювали англомовні фахівці відповідної галузі, мовними фасилітаторами виступали викладачі кафедри іноземних мов.

До друку було подано близько 100 тез, в роботі конференції взяли участь 72 студента, аспіранта з Житомира, Бердичева, Києва, Вінниці, Тернополя, Хмельницького, Сум та інших міст України. Були представлені проекти  з новими аналізами, дослідженнями, ідеями.

Приємно відзначити як високий рівень володіння іноземною мовою доповідачів, так і глибину та актуальність дослідницьких проектів. Одне із головних завдань доповідачів конференції – уміння представити свій проект учасникам для обговорення – виконано.

Чекаємо сміливих ідей наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *